Rijlessen in Almere

Jij bepaalt wanneer je gaat lessen

Bij Rijschool Motion in Almere kan je je rijlessen plannen wanneer jij maar wilt. Natuurlijk kunnen we een rijinstructeur niet dubbel inzetten, maar we zijn wel ontzettend flexibel met het plannen van je rijlessen. Komt je een keer doordeweeks niet uit? Dan is het ook mogelijk om een keer in de avond of op een zaterdag je rijles te volgen.

Net als bij de ANWB rijopleiding kun je bij ons rijles vanaf 16 jaar nemen. Over bereikbaarheid van onze rijschool in Almere hoef je je geen zorgen te maken. Wij halen je thuis op, en zetten je na je rijles weer veilig thuis af. Zo weet je zeker dat jij nooit meer door de regen hoeft.

Starten met rijlessen

Bij Rijschool Motion vinden we het belangrijk dat er een klik is tussen de rijinstructeur en de leerling. Je start daarom altijd met een proefles autorijden tegen een gereduceerd tarief.

De proefles duurt 2 uur inclusief 2 gesprekken. Zo kan je rustig op je gemak kennis maken met de auto en je rijinstructeur. Tijdens de proefles bepalen we hoeveel autorijlessen jij ongeveer nodig hebt en welke pakket het beste bij je past. Na de proefles kan je direct starten met het volgen van je autorijles.

Na elke rijles bespreken we wat er goed gaat, welke doelen je nog moet behalen en hoe de volgende rijles eruit gaat zien. Zo ga je altijd goed voorbereid naar je volgende autorijles.

We krijgen natuurlijk dagelijks telefonisch of per mail de vraag hoeveel rijlessen iemand nodig heeft. En natuurlijk zou het zeer onprofessioneel zijn van ons om daarover iets te roepen zonder dat we diegene ooit hebben zien rijden. Wel weten we uit ervaring dat onderstaande tabel je kan helpen een inschatting te maken van het aantal benodigde rijlessen.

Soort leerling Aantal rijlessen
Max Verstappen 5 – 10 lessen
Snelle leerling 10 – 20 lessen
Gemiddelde leerling 20 – 25 lessen
Nog nooit gereden 25 – 30 lessen

Elk rijles telt

De rijinstructeurs van Rijschool Motion in Almere zorgen ervoor dat elke rijles effectief is. Ze weten precies op welke plekken het CBR gaat afrijden, waar jij op moet letten om goed te leren autorijden en waar de meest lastige punten zitten in het verkeer. Denk daarbij aan turbo rotondes, gelijkwaardige kruisingen met weinig zicht en in- en uitvoegen op de snelweg.

Elke auto rijles duurt bij onze Rijschool Almere standaard 120 minuten. Wij geloven dat je met een gehaaste rijles van 60 minuten veel te veel tijd kwijt bent aan instellen van je stoel, spiegels, etc. Ben je net lekker onderweg, moet je alweer terug. Daarom zijn onze rijlessen standaard 2 uur, zodat jij het maximale uit je rijles kunt halen om zo snel mogelijk je rijexamen te doen.

Meer informatie over het halen van je autorijbewijs in Almere vind je hier: