Waar kan je parkeren in Almere?

Je hebt je rijbewijs bij ons gehaald en je hebt eindelijk je eerste auto. Wanneer je deze auto hebt is het natuurlijk zaak dat je die goed kwijt kunt. In en rondom Almere zijn gelukkig tal van parkeermogelijkheden. Zo zijn er verschillende parkeergarages, parkeerterreinen en bovendien kan je op veel plekken ook op straat parkeren. Wel is parkeren in Almere veelal betaald, waarbij je op straat veel meer betaalt dan op een parkeerterrein of in een parkeergarage. In onderstaand artikel gaan we in op de parkeermogelijkheden in Almere.

auto parkeergarage metropolegarage almere stad

Helaas is autorijden al lang niet meer zo goedkoop als vroeger. Vroeger kon je namelijk overal gratis parkeren. Inmiddels geldt op veel plekken dat er betaald parkeren is. In sommige gevallen heb je geluk in kan je gebruikmaken van de blauwe kaart. Met een blauwe kaart kan je doorgaans een half uur tot 2 uur gratis parkeren. Dit is afhankelijk van de plaats waar je auto geparkeerd staat.

Betaald parkeren in Almere

Betaald parkeren kan in Almere op verschillende manieren. Zo kan je op straat, op parkeerterreinen en parkeergarages met muntgeld betalen, maar ook met je pinpas. Vanaf 1 februari 2016 kan je in de gemeente Almere betalen per minuut voor het parkeren van je auto. Tenministe, wanneer je met een creditcard of een bankpas betaald. Betaal je cash, dan past de gemeente Almere haar eigen afrondingsregel toe. Bij een bedrag van 0,51 eurocent betaal je 1 euro. Het bedrag wordt dus naar boven afgerond op halve en hele euro’s.

Parkeren in Almere is ten opzichte van andere gemeentes in Nederland wel redelijk prijzig. Voor de eerste 9 minuten betaal je namelijk 50 eurocent en daarna 50 euro per kwartier. Wanneer je 25 minuten je auto parkeert betaal je dus al 1,50 euro.

Het voordeligst kan je in Almere parkeren wanneer je je auto achter slagbomen zet. Dat wil zeggen, op een parkeerterrein of een parkeergarage. Op straat betaal je dus een hoger tarief.

Het maximale dagtarief in Almere Buiten is 2 euro. In Almere Stad geldt een veel duurder tarief. Daarvoor betaal je voor een dagje parkeren al ruim 9,50 euro. Sta je alleen in de avond in Almere Stad, dan ben je maximaal 5 euro kwijt voor een parkeerplek.

P+R Terreinen in Almere

De ontwikkeling van en naar Almere is in volle gang. Daarom is de gemeente druk bezig de bereikbaarheid van de stad steeds verder te verbeteren. Om die reden heeft Almere inmiddels vijf P+R terreinen waar je gratis je auto kunt parkeren om vervolgens met het openbaar vervoer verder te reizen. De P+R terreinen kan je in Almere vinden bij de stations en bij de buitenwijken van Almere. Het idee achter dit initiatief is dat mensen vaker de auto laten staan waardoor er minder files op de weg zijn.

P+R Almere Muziekwijk

Het P+R parkeerterrein in Almere Muziekwijk heeft een 150 tal parkeerplekken en ligt aan de noordelijke kant van Station Almere Muziekwijk. Om vervolgens bij het station te komen moet je buslijn 6 pakken.

P+R Almere ’t Oor

Bij P+R parkeerterrein ter hoogte van Almere Haven vind je 100 parkeerplaatsen. Dit parkeerterrein is het makkelijkst bereikbaar van allemaal. Direct wanneer je de afslag neemt op de A6 kan je naast busstation ’t Oor je auto parkeren op het P+R parkeerterrein.

Gratis parkeren voor gehandicapten

In Almere is het als gehandicapte mogelijk om gratis de auto te parkeren. Wel moet je daarvoor een geldige gehandicaptenkaart zichtbaar op het dashboard van je auto leggen.

U vindt Rijschool Motion ook op:
auto 2Link