Motorrijles Almere

Bent u toe aan motorrijles of is dit altijd al een droom van u geweest? Voor motorrijlessen bent u bij ons aan het goede adres. Rijschool Motion in Almere is specialist in mensen die willen afrijden voor het motorrijbewijs. Uw rijbewijs halen in Almere bij onze motorrijschool levert u altijd talloze voordelen op. Meld u daarom snel aan voor een eerste proefles motorrijden bij onze rijschool.

Deskundige motorrijinstructeur

Al onze motorrijlessen worden gegeven door een deskundige gediplomeerde rijinstructeur. Hij heeft ruime ervaring in het motorrijden en het lesgeven van cursisten voor het motorrijbewijs. Voor motorrijlessen starten we altijd in Almere en rijden we op de locatie ’t Gooi.

Waarom motorrijlessen volgen in Almere?

Uw motorrijbewijs halen in Almere bij Rijschool Motion in Almere levert u talloze voordelen op:

 • u bent verzekerd van een persoonlijke aanpak
 • lespakket op maat
 • de mogelijkheid voor een proefles motorrijden
 • lessen op goed onderhouden motoren
 • eventueel gespreid betalen zonder extra kosten

Slagingspercentage

Omdat onze motorrijlessen worden gekenmerkt door een persoonlijke aanpak, slaagt een groot percentage van onze cursisten in een keer voor het motorrijbewijs. Voor u des te meer reden om u aan te melden voor een proefles motorrijden. De proefles bepaalt direct waar u staat en wat nodig is voor het behalen van het motorrijbewijs.

Begeleiding bij faal- en rijangst op de motor

Wilt u dolgraag het motorrijbewijs halen, maar bent u bang om te falen of rijden? Informeer gerust onze rijinstructeur over de zaken waar u tegenaan loopt. Onze motorrijschool is gespecialiseerd in begeleiding van cursisten die worstelen met faal- en rijangst.

Volg een proefles motorrijden

Wilt u op informele wijze kennismaken met onze motorrijschool in Almere? Meld u dan aan voor een proefles motorrijden. Dit helpt u om inzage te krijgen in het aantal lessen en de kosten voor het motorrijbewijs.

Waar bestaat een proefles motorrijden uit?

Tijdens de proefles motorrijden kijkt de motorrijinstructeur in eerste instantie naar uw verkeersinzicht. Voor de grootst mogelijke veiligheid volgt u de proefles motorrijden altijd eerst op het eigen terrein voordat u met de motor de weg op gaat. Alleen wanneer u de motorbeheersing onder de knie heeft gaat de motorrijinstructeur met u de weg op.

Om een proefles te mogen doen of motorrijles te mogen volgen is het wettelijk bepaald dat u in het bezit dient te zijn van of een Nederlands autorijbewijs of een theoriecertificaat voor een motor.

Welke categorieën voor het motorrijbewijs zijn er?

Er zijn verschillende categorieën waarin u rijles kunt nemen voor het rijbewijs.

Vanaf 21 jaar kunt u instromen voor het motorrijbewijs A. Omdat de meeste leerlingen rond hun 19e het autorijbewijs halen en daarbij nog de nodige zelfstandige verkeerservaring kunnen opdoen geven wij vanaf het 21e levensjaar motorrijles in Almere.

Rijschool Motion geeft in de volgende categorie motorrijles:

 • Zware categorie (A): afrijden voor motoren met een onbeperkt vermogen. Voor leerlingen die 2 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs A2. Of voor personen van 21 jaar en ouder.

Examens AVB en AVD

Tijdens het daadwerkelijke praktijkexamen voor het rijbewijs, doet u examen in twee verschillende onderdelen:

 • AVB: Algemene Voertuig Beheersing: hiermee wordt getest of u voldoende voertuigbeheersing heeft om aan het verkeer op de weg deel te nemen. De AVB wordt getest aan de hand van het slalommen rond pionnen, een halve draai, en andere bijzondere verrichtingen zoals een achtje draaien.
 • AVD: Algemene Verkeers Deelname: hierbij rijdt u op de openbare weg. Vooral de kijk- en rijtechniek speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe gaat u een bocht door, hoe rijdt u in de stad en hoe gaat u om met drukke kruispunten en rotondes? Het zijn allemaal zaken die tijdens dit examen aan bod komen.

Goed onderhouden nieuwe lesmotoren (Honda cb 650F 2016 en 2017!)

Bij ons lest u altijd op goed onderhouden nieuwe lesmotoren. Onze rijschool heeft drie prachtig nieuwe Honda cb 650F motoren uit 2016 en 2017 als lesmotor en splinternieuwe motorpakken met bijpassende motorhelm in de maten S t/m XXL. U hoeft zich over uw veiligheid dus geen zorgen te maken.

Daarnaast leert een rijinstructeur u de technische staat van een motor te controleren. Dit wordt BRAVOK genoemd en kunt u ook wel zien als een handig ezelsbruggetje om veilig de weg op te gaan met de motor.

BRAVOK staat voor:

 • Banden
 • Remmen
 • Accu
 • Verlichting / Vering / Vloeistoffen
 • Olie
 • Ketting / Cardan / Koeling

Ervaring
Onze rijschool in Almere heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van cursisten die het motorrijbewijs willen halen. Dit doen wij met behulp van een deskundige rijinstructeur. Deze begeleidt u van begin tot eind naar het felbegeerde motorrijbewijs.

 

Theorie & praktijk

Zowel uw motortheorie halen als praktijklessen kunt u doen bij onze rijschool. Is theorie leren niet uw sterkste kant? Geen probleem, wij helpen u graag om ook uw theorie met succes te halen. Het rijexamen van het motorrijbewijs is toegespitst op 2 verschillende gedeelten:

Er zijn 3 examens die u voor het motorrijbewijs dient af te leggen:

 • theorie examen
 • AVB: voor het behalen van het AVB dient u in het bezit te zijn van het theoriecertificaat motor.
 • AVD: voor het behalen het het AVD  dient u in het bezit te zijn van het AVB plus het theoriecertificaat motor.

Als u geslaagd bent voor het theorie- en praktijkexamen heeft u uw motorrijbewijs gehaald. Kom daarom motorrijlessen volgen in Almere. Wij bereiden u perfect voor op het motorrijexamen.

Maak kennis met onze motorrijschool in Almere

Wilt u graag het motorrijbewijs halen en zoekt u hiervoor een goede rijschool? Wij doen er alles aan om u met succes te laten slagen voor zowel het theorie-examen als het praktijkexamen motor. Meld u aan voor een proefles motorrijden en maak kennis met onze lesmethode. Wilt u graag eerst meer informatie over onze rijschool inwinnen? Neem gerust contact met ons op via e-mail, onze contactpagina op onze website of telefoon 06 – 8171 7885.