De 50 populairste auto’s van Almere in 2016

Hoewel in 1975 de eerste aanzet voor de bouw van Almere werd gegeven, staat Almere inmiddels in de top 7 van grootste steden van Nederland. Het kan dan ook niet anders dan dat er in Almere inmiddels bijzonder veel auto’s rondrijden. De meeste van de auto’s zijn in het bezit van particulieren. We hebben het dan over een totaal van 73362 particuliere auto’s die in Almere rondrijden.

populairste auto's van almere

Maar welke auto is nou het populairst bij de Almeerse bevolking? Om dit te weten te komen moeten we kijken naar de cijfers die de Rijksdienst voor Wegverkeer heeft, ook wel het RDW in de volksmond genoemd. Niet alleen is het natuurlijk interessant wat de populairste auto van Almere is, maar wijken wij als Almeerders daarmee ook af van de rest van Nederland, of lopen we precies in de pas?

In de top 10 vinden we tot 2 keer toe het merk Ford. Ook Renault is met 2 keer goed vertegenwoordigd in de top 10. Verder valt op dat wij in Almere gemiddeld genomen de kleinere auto’s het meest populair vinden zoals de Opel Corsa, Citroen C1, Toyota Aygo, Renault Twingo, Peugeot 107 en de Renault Clio. Al deze auto’s zijn dus te vinden in de top 10 van meest gereden auto’s van Almere.

Nu dan, hoe ziet de top 10 er echt uit en welke auto staat er op nummer 1? We trappen af met op nummer 10 de Renault Clio. In totaal hebben 849 mensen in Almere een Renault Clio. Ook de Peugeot 107 is populair en verdient met 913 eigenaars een waardige negende plek in de lijst. Kijken we naar de achtste plaats, dan zien we daar de betrouwbare Volkswagen Golf. Ook deze heeft in Almere 913 eigenaars.

De top 7 begint met de Ford Focus welke 938 keer verkocht is. Op zes vinden we het kleinere broertje van de Volkswagen Golf, namelijk de Volkswagen Polo met een totaal van 1098 mensen in Almere die zo’n auto bezitten.

En dan is het tijd voor de top 5 van meest populaire auto’s in Almere in 2016. Aanvoerder van de lijst is de kleine en overal makkelijk te parkeren Renault Twingo. Deze auto is in Almere goed voor 1109 verkopen. Een andere kleine, maar altijd handige en zeer zuinige auto is de Toyota Aygo. Deze auto vinden we dan ook op de 4e plek.

Het is tijd voor de top 3. Wat is de aller populairste auto van Almere? We kunnen in ieder geval zeggen dat het niet heel verbazend is dat op nummer 3 de Citroën C1 staat. Dit is immers praktisch dezelfde auto als de nummer 4, alleen dan onder een ander merk. De Citroën C1 is in Almere goed voor 1272 verkopen.

Op nummer 2 vinden we de al jaren populaire Opel Corsa. In totaal zijn 1389 mensen in Almere eigenaar van deze auto. Dat deze auto auto een verkoophit is mag geen verrassing zijn. Opel maakt namelijk niet voor niks zoveel modellen door de jaren heen.

Tot slot vinden we op nummer 1, helemaal bovenaan, als populairste auto van Almere de Ford Fiësta. Wie had dat gedacht? In Almere rijden er maar liefst 1426 modellen van rond en hij mag zich daarmee oprecht de populairste auto van Almere noemen.

Wil jij nou ook graag het vrije gevoel van een auto ervaren, maar heb je nog geen rijbewijs? Neem dan snel contact op met de eigenaar van Rijschool Motion, Marco Possemis. Het is bij deze rijschool in Almere zelfs mogelijk om een spoedcursus te nemen en binnen 1 maand je rijbewijs te halen, zodat jij binnenkort ook in zo’n leuke auto rond rijdt!