Blog

Waar kan je parkeren in Almere?

Je hebt je rijbewijs bij ons gehaald en je hebt eindelijk je eerste auto. Wanneer je deze auto hebt is het natuurlijk zaak dat je die goed kwijt kunt. In en rondom Almere zijn gelukkig tal van parkeermogelijkheden. Zo zijn er verschillende parkeergarages, parkeerterreinen en bovendien kan je op veel plekken ook op straat parkeren. Wel is parkeren in Almere veelal betaald, waarbij je op straat veel meer betaalt dan op een parkeerterrein of in een parkeergarage. In onderstaand artikel gaan we in op de parkeermogelijkheden in Almere.

Helaas is autorijden al lang niet meer zo goedkoop als vroeger. Vroeger kon je namelijk overal gratis parkeren. Inmiddels geldt op veel plekken dat er betaald parkeren is. In sommige gevallen heb je geluk in kan je gebruikmaken van de blauwe kaart. Met een blauwe kaart kan je doorgaans een half uur tot 2 uur gratis parkeren. Dit is afhankelijk van de plaats waar je auto geparkeerd staat.

Betaald parkeren in Almere

Betaald parkeren kan in Almere op verschillende manieren. Zo kan je op straat, op parkeerterreinen en parkeergarages met muntgeld betalen, maar ook met je pinpas. Vanaf 1 februari 2016 kan je in de gemeente Almere betalen per minuut voor het parkeren van je auto. Tenministe, wanneer je met een creditcard of een bankpas betaald. Betaal je cash, dan past de gemeente Almere haar eigen afrondingsregel toe. Bij een bedrag van 0,51 eurocent betaal je 1 euro. Het bedrag wordt dus naar boven afgerond op halve en hele euro’s.

Parkeren in Almere is ten opzichte van andere gemeentes in Nederland wel redelijk prijzig. Voor de eerste 9 minuten betaal je namelijk 50 eurocent en daarna 50 euro per kwartier. Wanneer je 25 minuten je auto parkeert betaal je dus al 1,50 euro.

Het voordeligst kan je in Almere parkeren wanneer je je auto achter slagbomen zet. Dat wil zeggen, op een parkeerterrein of een parkeergarage. Op straat betaal je dus een hoger tarief.

Het maximale dagtarief in Almere Buiten is 2 euro. In Almere Stad geldt een veel duurder tarief. Daarvoor betaal je voor een dagje parkeren al ruim 9,50 euro. Sta je alleen in de avond in Almere Stad, dan ben je maximaal 5 euro kwijt voor een parkeerplek.

P+R Terreinen in Almere

De ontwikkeling van en naar Almere is in volle gang. Daarom is de gemeente druk bezig de bereikbaarheid van de stad steeds verder te verbeteren. Om die reden heeft Almere inmiddels vijf P+R terreinen waar je gratis je auto kunt parkeren om vervolgens met het openbaar vervoer verder te reizen. De P+R terreinen kan je in Almere vinden bij de stations en bij de buitenwijken van Almere. Het idee achter dit initiatief is dat mensen vaker de auto laten staan waardoor er minder files op de weg zijn.

P+R Almere Muziekwijk

Het P+R parkeerterrein in Almere Muziekwijk heeft een 150 tal parkeerplekken en ligt aan de noordelijke kant van Station Almere Muziekwijk. Om vervolgens bij het station te komen moet je buslijn 6 pakken.

P+R Almere ’t Oor

Bij P+R parkeerterrein ter hoogte van Almere Haven vind je 100 parkeerplaatsen. Dit parkeerterrein is het makkelijkst bereikbaar van allemaal. Direct wanneer je de afslag neemt op de A6 kan je naast busstation ’t Oor je auto parkeren op het P+R parkeerterrein.

Gratis parkeren voor gehandicapten

In Almere is het als gehandicapte mogelijk om gratis de auto te parkeren. Wel moet je daarvoor een geldige gehandicaptenkaart zichtbaar op het dashboard van je auto leggen.

U vindt Rijschool Motion ook op:
auto 2Link

Waar kan je olie laten verversen in Almere?

Wanneer je met je rijbewijs begint en voor het eerst onder de motorkap kijkt wordt je al snel uitgelegd waar de peilstok voor olie zit. En dat is niet voor niks. Een motor die een te laag oliepeil heeft zal namelijk vastlopen, waarna je een volledig nieuwe motor in de auto moet laten plaatsen of deze tegen dure kosten volledig moet laten reviseren.

Waar kan je dus de motorolie laten verversen in Almere?

In Almere zijn tal van garages en onderhoudsbedrijven waar je de olie van je auto kunt laten verversen. Het vinden daarvan is dus geen probleem. Wel is het uiterst belangrijk dat je goed weet wat voor soort olie je in de auto laat doen en wat de kwaliteit van de olie is. Immers, zonder goede motorolie vergroot je de kans op slijtage van de motor van de auto aanzienlijk.

Is te weinig motorolie slecht?

Dit is een vraag om serieus even over na te denken. Met de juiste motorolie weet je namelijk zeker dat je auto de beste prestaties levert onder alle mogelijke omstandigheden. Heb je oude vervuilde motorolie of te weinig, dan zullen de prestaties met rap tempo achteruit hollen met vaak dramatische motorische gevolgen. Om die reden is het controleren van de motorolie ook opgenomen in de rijlessen van menig autorijschool in Almere. Wil je niet zelf de olie van je auto controleren? Zorg er voor dat je altijd iemand met verstand en deskundigheid er naar laat kijken.

Wat doet motorolie nou precies?

Motorolie zit eigenlijk om meerdere reden in de motor van je auto. Het zorgt er namelijk voor dat je motor gekoeld wordt, het houdt je brandstofverbruik op een normaal peil en het zorgt voor de nodige smering van je motor. Met voldoende juiste olie zorg je ervoor dat alle bewegende delen van je motor goed blijven draaien. Als gevolg hiervan slijt je motor minder snel en draait hij erg soepel. Daarnaast zorgt olie ervoor dat alle vuildeeltjes verkleven aan de olie. Het heeft dus ook een absorberende functie om kleine metaaldeeltjes (zoals verbrandingsresten) op te vangen die je met het blote oog nauwelijks ziet. Hoe meer vuil er in de olie komt, des te stropiger de olie wordt. We noemen dit met een moeilijk woord ook wel de viscositeit van olie.

De beste motorolie in Almere kiezen

Je kan je niet veroorloven om de verkeerde motorolie in je auto te gooien. Maar wat is dan de beste motorolie van Almere? Dit kan je bepalen aan de hand van de leeftijd van je auto. Euromaster in Almere adviseert bijvoorbeeld de wat duurdere olie omdat zij van mening zijn dat zich dat door minder slijtage uiteindelijk terugbetaalt. Je hoeft daardoor dus minder garages in Almere te bezoeken met je auto. Shell Helix is bijvoorbeeld een hele goede motorolie. Een uitstekend moment om de olie van je auto te laten verversen is tijdens een kleine of grote beurt in Almere. Euromaster, maar ook Kwik Fit en andere garages in Almere hebben drie varianten van Shell Helix olie. Aan de hand van de leeftijd van je auto kan daarmee een passende match gemaakt worden.

De 50 populairste auto’s van Almere in 2016

Hoewel in 1975 de eerste aanzet voor de bouw van Almere werd gegeven, staat Almere inmiddels in de top 7 van grootste steden van Nederland. Het kan dan ook niet anders dan dat er in Almere inmiddels bijzonder veel auto’s rondrijden. De meeste van de auto’s zijn in het bezit van particulieren. We hebben het dan over een totaal van 73362 particuliere auto’s die in Almere rondrijden.

Maar welke auto is nou het populairst bij de Almeerse bevolking? Om dit te weten te komen moeten we kijken naar de cijfers die de Rijksdienst voor Wegverkeer heeft, ook wel het RDW in de volksmond genoemd. Niet alleen is het natuurlijk interessant wat de populairste auto van Almere is, maar wijken wij als Almeerders daarmee ook af van de rest van Nederland, of lopen we precies in de pas?

In de top 10 vinden we tot 2 keer toe het merk Ford. Ook Renault is met 2 keer goed vertegenwoordigd in de top 10. Verder valt op dat wij in Almere gemiddeld genomen de kleinere auto’s het meest populair vinden zoals de Opel Corsa, Citroen C1, Toyota Aygo, Renault Twingo, Peugeot 107 en de Renault Clio. Al deze auto’s zijn dus te vinden in de top 10 van meest gereden auto’s van Almere.

Nu dan, hoe ziet de top 10 er echt uit en welke auto staat er op nummer 1? We trappen af met op nummer 10 de Renault Clio. In totaal hebben 849 mensen in Almere een Renault Clio. Ook de Peugeot 107 is populair en verdient met 913 eigenaars een waardige negende plek in de lijst. Kijken we naar de achtste plaats, dan zien we daar de betrouwbare Volkswagen Golf. Ook deze heeft in Almere 913 eigenaars.

De top 7 begint met de Ford Focus welke 938 keer verkocht is. Op zes vinden we het kleinere broertje van de Volkswagen Golf, namelijk de Volkswagen Polo met een totaal van 1098 mensen in Almere die zo’n auto bezitten.

En dan is het tijd voor de top 5 van meest populaire auto’s in Almere in 2016. Aanvoerder van de lijst is de kleine en overal makkelijk te parkeren Renault Twingo. Deze auto is in Almere goed voor 1109 verkopen. Een andere kleine, maar altijd handige en zeer zuinige auto is de Toyota Aygo. Deze auto vinden we dan ook op de 4e plek.

Het is tijd voor de top 3. Wat is de aller populairste auto van Almere? We kunnen in ieder geval zeggen dat het niet heel verbazend is dat op nummer 3 de Citroën C1 staat. Dit is immers praktisch dezelfde auto als de nummer 4, alleen dan onder een ander merk. De Citroën C1 is in Almere goed voor 1272 verkopen.

Op nummer 2 vinden we de al jaren populaire Opel Corsa. In totaal zijn 1389 mensen in Almere eigenaar van deze auto. Dat deze auto auto een verkoophit is mag geen verrassing zijn. Opel maakt namelijk niet voor niks zoveel modellen door de jaren heen.

Tot slot vinden we op nummer 1, helemaal bovenaan, als populairste auto van Almere de Ford Fiësta. Wie had dat gedacht? In Almere rijden er maar liefst 1426 modellen van rond en hij mag zich daarmee oprecht de populairste auto van Almere noemen.

Wil jij nou ook graag het vrije gevoel van een auto ervaren, maar heb je nog geen rijbewijs? Neem dan snel contact op met de eigenaar van Rijschool Motion, Marco Possemis. Het is bij deze rijschool in Almere zelfs mogelijk om een spoedcursus te nemen en binnen 1 maand je rijbewijs te halen, zodat jij binnenkort ook in zo’n leuke auto rond rijdt!